Majorettengroep 'Younique'

Onze majorettengroep bestaat uit zo’n 20 leden variërend in de leeftijd van 5 tot 26 jaar. De leden staan onder deskundige leiding van Suzanne ter Voert – Hebben, die zelf al jarenlang lid is van deze vereniging. Bij majoretten leren kinderen dansen waarbij ze gebruik maken van een baton.

Baton is de term die duidt op een metalen “stok”. De Baton heeft verschillende knoppen aan de uiteinde die er voor zorgen dat de stok in balans blijft. Het twirlen is de term voor de bewegingen die je kunt maken met de baton.

Ons doel is voornamelijk het deelnemen aan wedstrijden (in grote sporthallen), voorop staat nog altijd het plezier dat je samen met elkaar beleeft door een teamsport te beoefenen. Daarnaast horen er dingen bij zoals je laten zien in de gemeenschap en dus optredens en optochten verzorgen.

Onze groepen zijn onderverdeeld in verschillende leeftijdscategorieën en niveaus:
De oudste groep is het A-team en bestaat uit een 4-tal dames die jarenlang mee hebben gedraaid op het hoogste wedstrijdniveau.
De jongste groep is de B-groep. Een aantal leden doen mee aan een wedstrijdshow. Tevens nemen ze deel aan de sterparade wedstrijden.
De jongste groep is de C-groepOp een leuke en speelse manier leren ze marcheren en twirlen. Een aantal leden doen mee aan een wedstrijdshow, waar ze hun eerste wedstrijdervaringen kunne opdoen. Tevens nemen ze deel aan de sterparade wedstrijden.

Alle wedstrijd-optredens komen uit in de Accessories-afdeling, wat betekent dat ze naast de baton gebruik maken van attributen. Deze attributen worden gekozen in het thema van de show. De shows worden gemaakt vanuit een bepaald thems. De thema’s kunnen gaan over een land, een popster, musical, film of een abstract thema.Thema’s van de laatste jaren ware onderandere: een Chinese show, een Amerikaanse show; een Italiaanse show; een Russisch thema; thema ‘Schots’, ‘Ja Zuster Nee Zuster’, ‘Moulin Rouge’, ‘Kabouter Plop’, ‘Kunt U ons de weg naar Hamelen vertellen?’, thema ‘Heksen’, Thema ‘Hippie’, etc, etc.

Onze Leerlingen leren spelenderwijs de fijne kneepjes van het twirlen, marcheren, dansen en ballet voordat zij in een wedstrijdgroep of team kunnen functioneren.

De wedstrijden worden door de meiden zelf nog altijd als het leukste element gezien van het majoretten.  Het kan even duren voordat je daar aan deel kan nemen, je zult immers eerst de basis onder de knie moeten hebben.

Naast de groeps-shows zijn er ook veel meisjes die op solistenconcours gaan. Dat betekent dat je ook alleen (solo), met z’n 2-tjes (duo) of in een klein groepje (trio, kwartet of small team) op concours kunt gaan.

Al jarenlang hebben wij leden op het Nederlands Kampioenschap staan en niet zonder succes. Het grootste succes was in 2004, 2008 en 2009 toen we een aantal duo’s en een groep hebben mogen afvaardigen naar de Europese Kampioenschappen in Zwitserland, Kroatië en Tsjechië. In 2012 was die eer voor solist Jesse Muijsenberg. Zij vertegenwoordigde ons land in Frankrijk met zeer goede resultaten.